Voor het maken van een goed 3D packshot heb je een aantal ingrediënten nodig. Eén van die ingrediënten is een wire frame, ook wel draadmodel genoemd. Een wire frame is in feite het skelet van de 3D verpakking. De meest voorkomende wire frames halen we gebruiksklaar uit onze \'shapes library\' of kunnen we eenvoudig maken aan de hand van het stansmes (cutterguide) in het artwork. Is dit niet het geval, dan maken we er - zonder meerkosten! - een voor je aan de hand van een fysiek model of de AutoCAD file van de verpakkingsleverancier. Het wire frame vormt de basis van ieder packshot.
Voor het maken van een 3D packshot hebben we naast een wire frame ook het digitale artwork of de werktekening van de verpakking nodig. De ‘huid’ van het packshot zeg maar. Dat artwork wordt gemaakt door een packaging design of packaging design executie-bureau, zoals <a href=
Soms is het product door de verpakking heen te zien. De verpakking is bijvoorbeeld transparant of heeft een venster. Om ook het product zelf visueel te kunnen maken in het 3D packshot, hebben we een fysiek sample van het product nodig. Aan de hand van het sample maken we het product in 3D na. Of we maken er een foto van die we in het 3D packshot plaatsen. Bij verse producten is het voordeel dat we het product met foodstyling extra onder de aandacht kunnen brengen.
Zodra we het basis-packshot hebben samengesteld uit het wire frame, het artwork en waar nodig de productafbeelding, beginnen we met de afwerking. We maken het packshot realistischer door bepaalde zaken toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan belichting, schaduwen, reflectie, transparantie en materiaalexpressie (materiaalsoort, dikte, kleur, textuur, seals, enz.). Het eindresultaat is een prachtig gerenderd 3D packshot dat je van alle kanten kunt laten zien.