PROCES

Wire frame
Wire frame

Om een 3D packshot te kunnen maken zijn een aantal ingrediënten nodig. Eén van deze ingrediënten is een wire frame (ook wel draadmodel). Dit is de basis van ieder packshot. Zie het maar als het skelet van de 3D verpakking. Wire frames zijn meestal beschikbaar bij de 3D verpakkingsontwerper of de verpakkingsleverancier. Mochten ze niet beschikbaar zijn dan is er vaak wel een AutoCAD tekening van de verpakking aanwezig waarvan wij een wire frame kunnen maken. Mocht er ook geen AutoCAD tekening beschikbaar zijn, dan kunnen we aan de hand van een fysiek sample een wire frame maken.

Artwork
Artwork

Naast een wire frame hebben we ook het artwork/werktekening van de verpakking nodig om een 3D packshot te kunnen maken. Dit is de digitale uitvoering van de bedrukking, zeg maar de ‘huid’ van de packshot. Wij positioneren dit artwork om het wire frame heen zodat alles precies op de juiste plaats zit. Het artwork wordt gemaakt door het packaging design of executie bureau zoals bv FroQ brandservices.

Product visualisatie
Product visualisatie

Bij veel verpakkingen is het product zichtbaar omdat er bijvoorbeeld een venster in zit of omdat de verpakking transparant is. Om dit product visueel toe te voegen aan het 3D packshot hebben we product samples nodig om deze 3D te kunnen maken of om er een foto van te maken. Dit is vooral van toepassing bij complexe of samengestelde producten (bv bereid product). Bij veel verpakkingen is er product zichtbaar omdat er bijvoorbeeld een venster in zit of omdat de verpakking transparant is.

after effects
after effects

Zodra het basis packshot is samengesteld uit het wire frame, artwork en eventuele productafbeelding, begint de afwerking. We voegen zaken toe zoals materiaalexpressie (materiaalsoort, dikte, kleur, textuur, seals enz.), belichting, schaduwen, reflectie en transparantie. Als we dit gedaan hebben is het eindresultaat een prachtig gerenderd 3D packshot welke we onder iedere gewenste hoek kunnen laten zien.